Verslag Kerstconcert 2022 + vooruitblik

Het concert zit er weer op. Het was heerlijk om eindelijk te kunnen laten horen waar we al sinds de zomervakantie aan gewerkt hebben.
Afgaand op de reacties van ons publiek, was het ook mooi en het repertoire was zo afwisselend, dat diverse nummers als favoriet genoemd werden. De muzikale omlijsting en begeleiding door solisten Anke Smits (sopraan) en Gerard Hueting (tenor), Tenny van Cuijck (viool) en dirigent Roel Bontan (piano) was prachtig. Waar een mooie samenwerking al niet toe leidt!

Het werd nog spannend of de weersomstandigheden mensen zou beletten te komen luisteren, de wegen waren op donderdag, na de generale repetitie, namelijk spiegelglad. Maar gelukkig, het werd niet erger en de kerk was (mede daardoor) heel goed gevuld!

Het was bijzonder de aanloop naar het concert toe. Toch al 4 jaar geleden dat we dit voor het laatst deden. Weer even wennen, een gewijzigde samenstelling van het bestuur, wie doet wat ook al weer en hebben we overal aan gedacht?

Voor het eerst hebben we gewerkt met projectkoorleden. Heel erg mooi om te zien hoe nieuwe mensen aanschuiven en ontdekken of meezingen in een koor iets voor hen is. Het was aanpoten want (bijna) alle muziek was nieuw voor hen, maar het is bijzonder goed gelukt.  
Heel veel dank aan alle projectkoorleden!

En nu? We leveren een bijdrage aan de kerstavonddienst in De Open Poort en vieren daarna het Kerstfeest dat we zo bezongen hebben… …om op 5 januari weer te starten met de voorbereidingen voor het Paasconcert 31 maart 2023, het concert dat er 3 jaar geleden niet kwam. Goede ervaringen meenemend, zo nodigen we opnieuw mensen uit om op projectbasis mee te doen. Dankbaar dat we weer voor publiek kunnen zingen en biddend dat dit zo blijft, gaan we weer aan de slag!