22 maart 2018

Dirigent

Ons koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Roel Bontan. Hij is al vele jaren onze dirigent. Hij dirigeert met veel enthousiasme en vooral ook geduld om koorleden de liefde voor het zingen bij te brengen.

Roel Bontan, geboren in 1951 te Utrecht bleek al op jonge leeftijd veel interesse en aanleg in muziek te hebben. Hij begon met blokfluitlessen en daarna studeerde hij kerkorgel bij Theo Teunissen. Op zijn 14e jaar was hij kerkorganist in diverse kerken in en rondom Utrecht.

Hij was lid van een zangkwartet en trad hiermee veel op. Ook begon hij met het componeren van muziek. Op zijn 17e jaar werd hij dirigent en volgde kort daarop de opleiding tot dirigent bij Anton de Beer. Nadat hij zijn diploma had gehaald werd hij dirigent van diverse koren. Hij ging daarmee op concours en verzorgde veel concerten in binnen- en buitenland. Ook werkte hij mee aan diverse televisie- en radioprogramma’s en cd opnames. Zijn hoofdinteresse bleek toch wel het dirigeren van koren en vocale ensembles.

Nu dirigeert hij meerdere koren en hij hoopt binnenkort zijn 50 jarig jubileum als dirigent te vieren. Ook nu nog is zijn muzikale inzet onvermoeibaar!