Verslag Paas /Passieconcert 2023

We kunnen terugkijken op een mooi concert, dat in het teken stond van DE OPSTELLING.

Tjonge dat was even schrikken, vooraf kun je van alles bedenken en de opstelling tijdens de repetities al afstemmen op de concert-situatie. En dan lijkt het niet uit te maken of je nu ‘vóór of achter het hekje’ staat. Maar niets blijkt minder waar!!
Achteraf kunnen we erom lachen, maar het maakte donderdag- en zelfs vrijdagavond nog veel emoties los. We zijn met zijn allen weer wijzer geworden en trots op het probleemoplossend vermogen van onze mannen!

Het bleek wel weer dat een moeizame generale vaak leidt tot een goede uitvoering.
Want we hebben lekker gezongen, kregen mooie en positieve reacties vanuit het publiek. Ook van de kritische luisteraars! 😊
En natuurlijk zijn er dingetjes die net anders gingen dan gedacht, maar voor zover ik het kon beoordelen/iets in de gaten dacht te hebben, mooi opgelost.

De muzikale omlijsting en begeleiding door Anke, Gerard, Tenny en Roel stonden weer als een huis.  Bijzonder ook hoe Tenny drie keer uit het Brabantse land naar ons toe toerde om te repeteren. Mooi om de creativiteit en flexibiliteit van zowel Roel als Tenny zo mee te beleven!

De projectkoorleden hebben zich kranig geweerd. Opnieuw of voor het eerst, een enorme hoeveelheid muziek om in korte tijd tot je te nemen, terwijl het voor de rest van het koor allemaal minder nieuw is. Heel knap gedaan, dank jullie wel!

Na afloop konden we stoom afblazen in Het Trefpunt en werden we goed verzorgd door Jannie. Anke gaf nog een workshopje “hoe om te gaan met podiumstress” met allerhande tips voor een groot stembereik. En ja, het lukte weer om haar zodanig te bevragen dat ze het even voordeed… Het blijft inspirerend!

Het was een fijne avond.
En nu: òp naar het volgende concert. Dat wordt het jubileumconcert ter ere van ons 70 jarig bestaan. Voorlopig gepland in februari 2024.